Recept voor pestopaddestoelen met penne
17 oktober 2012
Dit supersnelle gerecht maak je in een handomdraai. Tip: kook een gehalveerde venkel, strooi er parmezaanse kaas over en zet enkele minuten onder de grill. Lekker als bijgerecht.
Dit supersnelle gerecht maak je in een handomdraai. Tip: kook een gehalveerde venkel, strooi er parmezaanse kaas over en zet enkele minuten onder de grill. Lekker als bijgerecht.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 250 g kastanjechampignons of gemengde paddestoelen
- 200 g oesterzwammen
- 200 g penne
- 2 el olijfolie
- 4 el slagroom
- 4 el groene pesto
- 2 el gehakte basilicum
- 3 el geraspte parmezaanse kaas
Aan de slag!
- Veeg de paddestoelen en oesterzwammen met keukenpapier schoon en snijd ze in stukken, kwarten of repen.
- Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en bak de paddestoelen al omscheppend op hoog vuur.
- Zet het vuur heel laag, schenk de room erbij en roer de pesto erdoor.
- Neem de pan van het vuur.
- Breng de saus op smaak met zout en peper en schep de basilicum erdoor.
- Giet de penne af en schep de paddestoelen en de saus erover, strooi de parmezaanse kaas erop.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.