Recept voor peultjes met paddenstoelen
10 oktober 2012
Verse peultjes zijn heerlijk maar ze zijn wat bewerkelijk. Je moet ze rondom afhalen – ze kunnen best harig zijn! De meeste bereidingstijd zit dan ook in het afhalen. Als je diepvriespeultjes of kant-en-klare peultjes gebruikt, is het gerecht heel snel klaar.
Verse peultjes zijn heerlijk maar ze zijn wat bewerkelijk. Je moet ze rondom afhalen – ze kunnen best harig zijn! De meeste bereidingstijd zit dan ook in het afhalen. Als je diepvriespeultjes of kant-en-klare peultjes gebruikt, is het gerecht heel snel klaar.
Bijgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 250 g peultjes
- 100 g shii-take paddenstoelen
- 3 bosuitjes
- 2 cm verse gember
- 1 tl sesamolie
- 1 1/2 el sojasaus
- 2 tl sherry
- 1 tl suiker
- 1 tl maïzena
- 2 el zonnebloemolie
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
Aan de slag!
- Haal de peultjes rondom af.
- Veeg de shii-take schoon en verwijder de steeltjes (deze worden niet meer gebruikt).
- Snijd de hoedjes van de shii-take in stukken.
- Snij de bosuitjes in ringetjes.
- Schil de gember en hak hem fijn.
- Roer in een kommetje de sesamolie, sojasaus, sherry, suiker en maïzena met 1 el water door elkaar.
- Verhit de zonnebloemolie in de pan en roerbak de peultjes met de bosui, shii take en gember al omscheppend ca. 3 minuten.
- Schenk er het sojamengsel bij en schep alles goed door elkaar.
- Sprenkel er de sesamzaadjes over.
- Lekker met wilde en witte rijst en gebakken kabeljauwfilet.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.