Placeholder

Recept voor peultjes met paddenstoelen

Verse peultjes zijn heerlijk maar ze zijn wat bewerkelijk. Je moet ze rondom afhalen – ze kunnen best harig zijn! De meeste bereidingstijd zit dan ook in het afhalen. Als je diepvriespeultjes of kant-en-klare peultjes gebruikt, is het gerecht heel snel klaar.

Verse peultjes zijn heerlijk maar ze zijn wat bewerkelijk. Je moet ze rondom afhalen – ze kunnen best harig zijn! De meeste bereidingstijd zit dan ook in het afhalen. Als je diepvriespeultjes of kant-en-klare peultjes gebruikt, is het gerecht heel snel klaar.

Bijgerecht voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g peultjes
  • 100 g shii-take paddenstoelen
  • 3 bosuitjes
  • 2 cm verse gember
  • 1 tl sesamolie
  • 1 1/2 el sojasaus
  • 2 tl sherry
  • 1 tl suiker
  • 1 tl maïzena
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Aan de slag!

  1. Haal de peultjes rondom af.
  2. Veeg de shii-take schoon en verwijder de steeltjes (deze worden niet meer gebruikt).
  3. Snijd de hoedjes van de shii-take in stukken.
  4. Snij de bosuitjes in ringetjes.
  5. Schil de gember en hak hem fijn.
  6. Roer in een kommetje de sesamolie, sojasaus, sherry, suiker en maïzena met 1 el water door elkaar.
  7. Verhit de zonnebloemolie in de pan en roerbak de peultjes met de bosui, shii take en gember al omscheppend ca. 3 minuten.
  8. Schenk er het sojamengsel bij en schep alles goed door elkaar.
  9. Sprenkel er de sesamzaadjes over.
  10. Lekker met wilde en witte rijst en gebakken kabeljauwfilet.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.