Recept voor pistolet met vitello tonnato
4 augustus 2011
De klassieke combinatie van kalfsfricandeau en tonijnmousse of tonijnsaus is heerlijk op een broodje. Lekker als lunch, maar zonder brood ook wel een leuk voorgerecht.
De klassieke combinatie van kalfsfricandeau en tonijnmousse of tonijnsaus is heerlijk op een broodje. Lekker als lunch, maar zonder brood ook wel een leuk voorgerecht.
Picknickgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 blikje tonijn
- 2 el mayonaise
- 1 el crème fraiche
- 1 el kappertjes
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 el citroensap
- 4 (bruine) pistolets
- 4 slabladeren
- 100 g kalfsfricandeau
Aan de slag!
- Laat de tonijn uitlekken en doe over in een kom.
- Voeg de mayonaise, crème fraiche, kappertjes, cayennepeper en citroensap toe en prak tot een grove saus.
- Snijd de pistolets open en beleg de onderste helft met een slablad.
- Verdeel de plakken fricandeau erover.
- Schep de saus over de fricandeau.
- Bestrooi met (zwarte) peper.
- Dek de saus af met de bovenste helft van de broodjes en druk voorzichtig aan.
- Verpak elk broodje apart in aluminiumfolie en leg tot gebruik koel weg.
Tip: in plaats van fricandeau kun je ook kipfilet of ham gebruiken.