Placeholder

Recept voor pittige citroenkip

Eenvoudig, maar daarom niet minder lekker. De combinatie van kip met citroen is een topper.

Eenvoudig, maar daarom niet minder lekker. De combinatie van kip met citroen is een topper.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 citroen
  • 4 kippenbouten
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • Extra nodig: vijzel

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 225ºC.
  2. Boen de citroen schoon en rasp er met een fijne rasp de helft van de schil vanaf (alleen het geel).
  3. Pers de citroen uit.
  4. Maak het vel van de kippenbouten met een mes los en schuif er bij elke bout een laurierblaadje tussen.
  5. Duw er ook wat citroenrasp tussen.
  6. Leg de kippenbouten in een braadslee en sprenkel er het citroensap en de olie over.
  7. Maal de peperkorrels in een vijzel grof.
  8. Wentel de kippenbouten door de peper en strooi er wat zout over.
  9. Laat de kip ca. 15 minuten marineren.
  10. Leg de bouten in een braadslee of ovenschaal en braad ze in ca. 35 minuten goudbruin en gaar; keer ze tussentijds tweemaal om.
  11. Lekker met gebakken aardappeltjes en gekookte broccoli.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk