Recept voor pittige kipkluifjes met satésaus
4 augustus 2011
Door de kluifjes een leuke variant op gewone kipsaté met pindasaus. Lekker op de barbecue, maar ook prima in de oven gaar te krijgen.
Door de kluifjes een leuke variant op gewone kipsaté met pindasaus. Lekker op de barbecue, maar ook prima in de oven gaar te krijgen.
Barbecuegerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 20 kipkluifjes (chickenwings)
- 3 el ketjap
- 2 el citroensap
- 3 cm verse gemberwortel, geraspt
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 tl sambal
- 1 bakje kant-en-klare satésaus (ca. 300 g)
- 2 takjes bladselderij, fijngehakt.
Aan de slag!
- Meng in een schaal de kipkluifjes met de ketjap, het citroensap, de gemberwortel, de knoflook en de sambal.
- Laat de kluifjes minimaal 1 uur marineren.
- Neem de kluifjes uit de marinade en rijg ze aan spiesen.
- Gril ze op de barbecue in 10-15 rondom gaar en goudbruin.
- Verwarm intussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing.
- Strooi de bladselderij over de spiesen en serveer met de satésaus.
TIPS:
Wordt het vlees te snel bruin, maar is het nog niet gaar? Verplaats het dan naar de rand van de barbecue of schuif het rooster hoger in de barbecue.
Heb je een barbecue zonder deksel? Dek het vlees dan na het schroeieneventueel losjes af met aluminiumfolie om het vlees te laten garen.
Geen barbecueweer? Dit gerecht is ook heerlijk uit de oven. Verwarm de oven voor op 200 ºC en leg ze in een ovenschaal (ze hoeven dan ook niet op een spies). Na 25 minuten zijn ze gaar.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk.