Placeholder

Recept voor pittige vispakketjes met kokossambal

De keuken van Zuid-Afrika is onder andere sterk beïnvloed door de Indiase keuken. Kijk maar naar dit gerecht.

De keuken van Zuid-Afrika is onder andere sterk beïnvloed door de Indiase keuken. Kijk maar naar dit gerecht.

Hoofdgerecht voor vier personen.

Boodschappenlijstje:

  • 600 g stevige witvisfilet (bv. zeewolf of tilapia)
  • 3 el yoghurt
  • 1 el milde Indiase currypasta (pot)
  • 2 el citroensap
  • een handje verse koriander, grof gehakt

Voor de kokossambal:

  • 110 g koelverse stukjes kokosnoot
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 el citroensap
  • 2 hele peppadew pepers (pot), verkrijgbaar bij goede supermarkten

Extra: vier stukken aluminiumfolie, keukenmachine.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de vis in 4 gelijke porties en verdeel ze over de stukken folie.
  3. Bestrooi ze met zout en peper.
  4. Meng in een kommetje de yoghurt met de currypasta, het citroensap en de koriander.
  5. Schep dit mengsel over de vis en vouw de pakketjes dicht.
  6. Schuif de pakketjes in de oven en stoof de vis in ca. 15 minuten gaar.
  7. Maal intussen alle ingrediënten voor de kokossambal in een keukenmachine fijn.
  8. Breng op smaak met zout.
  9. Haal de vis uit de oven en serveer met de kokossambal.

Lekker met basmatirijst.

 

Credit
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.