Pizza met gehakt
4 augustus 2011
Dit is een variant op de Turkse opgerolde pizza, die veel als straatsnack wordt gegeten. In plaats van rundergehakt kun je ook lamsgehakt nemen.
Dit is een variant op de Turkse opgerolde pizza, die veel als straatsnack wordt gegeten. In plaats van rundergehakt kun je ook lamsgehakt nemen.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijst
- 0,5 pak mix voor pizzabodem (à 450 g)
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 mespunt cayennepeper
- 250 g rundergehakt
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225 ºC.
- Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook twee minuten, laat ze niet bruin kleuren.
- Meng het uienmengsel samen met de peterselie, paprikapoeder en cayennepeper door het rauwe gehakt.
- Voeg wat zout en peper toe.
- Verdeel het deeg in twee gelijke ballen.
- Rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ovale lappen van ca. 20 x 30 cm.
- Leg de deeglappen op een ingevette bakplaat (of 2 bakplaten).
- Bestrijk het deeg dun met tomatenpuree en verdeel het gehakt erover.
- Schuif de bakplaat in de oven (of de twee bakplaten boven elkaar) en bak de pizza’s in ca. 15 minuten gaar.
- Verdeel er rauwkost over (zie tip).
Tip: Turkse pizza wordt meestal nog extra belegd met rauwkost zoals partjes tomaat, reepjes ijsbergsla, komkommer en paprika en gegeten met knoflooksaus.
Recept: Tal Maes Foto: Peter Kooijman Bereiding: Jacqueline Pietrowski Styling: Isabelle van der Horst