Recept voor pizza’s met mozzarella en pesto
17 april 2012
Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.
Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.
Voor 8 stuks
Boodschappenlijstje:
- 2 plakjes bladerdeeg
- 1/2 kleine rode paprika
- 2 el bloem
- 1 ei
- 4 el groene pesto
- 2 grote bollen mozzarella (a 125 g uitlekgewicht)
- bloem om uit te rollenpeterselie als garnering
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg in ca. 10 minuten.
- Was intussen de paprika en snijd deze in dunne repen.
- Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de plakjes bladerdeeg elk uit tot een vierkant van ca. 15 bij 15 cm.
- Snijd elke plak in vier gelijke stukken.
- Klop het ei los en bestrijk de plakjes ermee.
- Schep op elke plak een halve eetlepel pesto en smeer deze uit tot ca. 0,5 cm van de randen.
- Snijd elke bol mozzarella in 4 plakken.
- Leg op elk plakje bladerdeeg een plak mozzarella en bestrooi deze licht met zout en peper.
- Verdeel de paprika over de mozzarella.
- Bak de minipizza’s in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar.
Strooi er vlak voor het opdienen wat gehakte peterselie overheen
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.