Recept voor plaatpizza met paddenstoelen, blauwe kaas en salie
30 december 2012
Bij groentewinkels en supermarkten kun je meestal verschillende gemengde paddenstoelen krijgen. Zelf samenstellen? Denk bijvoorbeeld aan een mengsel van kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitake.
Bij groentewinkels en supermarkten kun je meestal verschillende gemengde paddenstoelen krijgen. Zelf samenstellen? Denk bijvoorbeeld aan een mengsel van kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitake.
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 pak mix voor pizzabodem (450 g)
- 300 g gemengde paddenstoelen
- 125 ml crème fraîche
- 2 tenen knoflook, fijngehak
- 100 g blauwe kaas, in blokjes
- 8 blaadjes verse salie
- bloem om te bestuiven
- olijfolie, om te besprenkelen
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne, grote rechthoekige lap die op de bakplaat past.
- Leg de lap deeg op een ingevette bakplaat.
- Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een borsteltje en snijd ze in niet al te dunne plakken.
- Bestrijk de deegbodem dun met crème fraîche, maar laat de randen vrij.
- Verdeel er de paddenstoelen en knoflook over.
- Strooi er de blauwe kaas over en leg er de blaadjes salie op.
- Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en strooi er wat zout en peper over.
- Bak de pizza 15-20 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
Lekker met een gemengde salade met eikenbladsla.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk