Placeholder

Recept voor rabarbercompote

Compote met vet verse gember, lekker bij gemarineerde karbonaadjes.

Compote met vet verse gember, lekker bij gemarineerde karbonaadjes.

Hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

Boodschappenlijstje:

Voor de karbonaadjes:

  • 3 el olijfolie
  • 1 el fijngehakte tijm
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 schouderkarbonades.

Voor de compote:

  • 500 g rabarber
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
  • 100 g suiker
  • het sap van 1 sinaasappel

Aan de slag!

  1. Meng in een kommetje de olie met de tijm en knoflook.
  2. Wrijf de karbonades met dit mengsel in en laat ze minimaal 30 minuten marineren.
  3. Snijd voor de compote de rabarber in stukjes van 1 cm.
  4. Doe de rabarber in een pan met de gember, suiker en sinaasappelsap en breng het aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat 5-10 minuten zachtjes koken tot een grove, dikke compote.
  6. Bak intussen in een ruime antiaanbakpan de karbonades in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar.
  7. Bestrooi ze met zout en peper en dien op met de compote.

Lekker met aardappeltjes uit de oven en sperziebonen.

Bereidingstijd: ca. 30 minuten, plus marineren.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk, m.m.v.: Bij de dames, Nijhof, Studio bazar, Zara home.