Placeholder

Roerbakgerecht met ananas en tofu

Op dierendag natuurlijk een heerlijk vegetarisch gerecht en roerbakgerechten met knapperige groenten zijn ook nog eens perfect voor de lijn.

Op dierendag natuurlijk een heerlijk vegetarisch gerecht en roerbakgerechten met knapperige groenten zijn ook nog eens perfect voor de lijn.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

75 g mihoen

200 g tofu naturel

1 el (zonnebloem)olie

1 el Thaise rode currypasta (potje)

400 g Oosterse roerbakgroenten (panklaar)

227 g ananasstukjes op sap uit blik, uitgelekt

2-3 el vissaus

Aan de slag!

· Wel de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing · Dep intussen de blokjes tofu droog met keukenpapier · Verhit 1/2 el olie in een anti-aanbakkoekenpan en bak de blokjes tofu rondom goudbruin en knapperig · Schep de blokjes uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier · Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en bak de currypasta 30 seconden · Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak ze 2-3 minuten · Voeg de ananas en de gebakken tofu toe en roerbak het geheel nog 1 minuut · Breng het gerecht met vissaus op smaak · Laat de mihoen uitlekken in een vergiet · Serveer de roerbakgroenten met de mihoen.

De groenten zijn rijk aan vezels, waardoor je na de maaltijd langer een vol gevoel hebt. Ongeveer 400 calorieën.

Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.