Rolletjes augurk in olijfolie
4 augustus 2011
Met deze hapjes kan een zomeravond niet lang genoeg duren. Daar zul je nog lang aan terugdenken.
Met deze hapjes kan een zomeravond niet lang genoeg duren. Daar zul je nog lang aan terugdenken.
Borrelhapje, 16 stuks.
Boodschappenlijstje:
8 plakjes rauwe ham
16 cocktailaugurkjes (zuur)
4 el extra vièrge olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 el kappertjes·
Aan de slag!
Halveer de ham in de lengte * Wikkel de augurkjes in de ham en leg ze in een schaal * Klop de olie met de azijn en de kruiden tot een saus * Breng op smaak met zout en peper * Roer de kappertjes erdoor * Schenk de saus over de rolletjes en laat minimaal 1 uur intrekken * Serveer met houten prikkers.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desiree van Dijk.