Recept voor romige mosterdspinazie
7 oktober 2012
Maak je spinazie net iets specialer met een vleugje mosterd! Deze romige mosterdspinazie smaakt heerlijk bij biefstuk, entrecote of gehaktballetjes.
Maak je spinazie net iets specialer met een vleugje mosterd! Deze romige mosterdspinazie smaakt heerlijk bij biefstuk, entrecote of gehaktballetjes.
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 600 g verse (wilde) spinazie
- 125 ml crème fraîche
- 1 el pittige grove mosterd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
Aan de slag!
- Verwijder de harde stelen van de wilde spinazie en snijd de bladeren in grove stukken.
- Meng in een kommetje crème fraîche met mosterd.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Was de spinazie en fruit de knoflook 30 seconden.
- Verhit in een ruime pan de olie en fruit de knoflook.
- Voeg de spinazie toe en roerbak tot het slinkt.
- Meng er het mosterdmengsel door en breng op smaak met zout en peper.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar.