Recept voor romige trifle met koffie
29 juni 2012
Dit makkelijke en snel te bereiden nagerecht met cake, mascarpone en koffielikeur lijkt qua smaak op tiramisu. De mascarpone maakt het toetje vrij machtig, daarom zijn de porties klein gehouden.
Dit makkelijke en snel te bereiden nagerecht met cake, mascarpone en koffielikeur lijkt qua smaak op tiramisu. De mascarpone maakt het toetje vrij machtig, daarom zijn de porties klein gehouden.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 125 ml slagroom of slagroom-light
- 50 g suiker
- 125 g mascarpone
- 3 plakjes roombotercake
- 50 ml koffielikeur
- 100 ml sterke espressomokkaboontjes, om te garneren
Aan de slag!
- Klop in een kom de slagroom met de suiker lobbig.
- Klop de mascarpone luchtig en meng deze door de slagroom.
- Snijd de cake in blokjes.
- Meng de koffielikeur door de espresso.
- Verdeel de blokjes cake over vier mooie glazen of coupes en schenk er, op 2 eetlepels na, het koffiemengsel overheen.
- Klop de rest hiervan door het mascarponemengsel.
- Verdeel dit over de glazen of coupes.
- Zet de toetjes tot gebruik in de koelkast en strooi er vlak voor het opdienen nog enkele mokkaboontjes over.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.