Recept salade met peultjes en mosterddressing
17 april 2013
Een groene lentesalade voor bij een biefstukje.
Een groene lentesalade voor bij een biefstukje.
Bijgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 300 g peultjes, schoongemaakt
- 1 komkommer
- 1 bosje radijs
- 75 g veldsla
Voor de dressing:
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 2 el witte-wijnazijn
- 6 el olijfolie
- 1 tl pittige mosterd
Aan de slag!
- Kook de peultjes in een pan met ruim water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar.
- Giet ze af en laat uitlekken in een vergiet.
- Schil de komkommer en snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
- Meng in een kommetje voor de dressing de bosuitjes met de azijn en laat enkele minuten marineren.
- Voeg de olijfolie en mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een schaal de peultjes,komkommer, radijs en veldsla door de dressing.
- Lekker bij een kaasomelet of biefstukje.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Bij de dames, Nijhof, Studio bazar.