Placeholder

Recept voor salade met tijm, courgette en gegrilde tomaatjes

Als je die eeuwige salade met tomaten en sla zat bent, probeer dan eens deze verfrissende salade. Lekker om te serveren bij kip op vis.

Als je die eeuwige salade met tomaten en sla zat bent, probeer dan eens deze verfrissende salade. Lekker om te serveren bij kip op vis.

Bijgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 courgette
  • 100 g gemengde sla
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • olijfolie om te bestrijken

Voor de dressing:

  • 5 el olijfolie
  • geraspte schil en sap van een halve (biologische) citroen
  • 1 flinke el verse (citroen)tijmblaadjes
  • 1 teen knoflook, geperst

Aan de slag!

  1. Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de courgette in dunne schuine plakken van ca. 3 mm dik.
  4. Verwarm een grillpan voor.
  5. Bestrijk de plakken courgette dun met olie.
  6. Gril de plakken tot ze aan beide kanten een mooi ribbelpatroon hebben. Laat ze een beetje afkoelen.
  7. Meng in een schaal courgette met de sla, de tomaten en de tijmdressing. 

Samenstelling: Merijn van den Boom. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Rice en Zara Home.