Recept voor salsa van ananas
22 december 2012
Wil je dit gerecht spectaculair presenteren? Snijd dan het vruchtvlees uit de ananas in plaats van de schil eraf. Dan houd je de ananasschil als een soort schaal over om de salsa in op te dienen.
Wil je dit gerecht spectaculair presenteren? Snijd dan het vruchtvlees uit de ananas in plaats van de schil eraf. Dan houd je de ananasschil als een soort schaal over om de salsa in op te dienen.
Bijgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 0,5 verse ananas
- 3 lente-uitjes
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 1 el suiker
- 2 el gehakte munt (of 2 tl gedroogde)
- 2 el gehakte basilicum
Aan de slag!
- Schil de ananas of snijd het vruchtvlees los uit de schil.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
- Halveer de peper, snijd naar wens de pitjes eruit voor een milder gerecht.
- Hak de peper fijn.
- Pers de limoen uit.
- Doe de ananas met de lente-ui en gehakte peper in een schaal en strooi er de suiker, munt en basilicum over.
- Schenk het limoensap erover en schep alles goed door elkaar.
- Breng het gerecht op smaak met zout.
- Serveer de salsa bij een gebakken visje of roergebakken groenten (met vis of kip) en rijst.
Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabel van der Horst