Recept voor slakommetjes met gefrituurde mihoen en limoendressing
13 mei 2013
Een heerlijk Oosters voorgerecht met gefrituurde mihoen.
Een heerlijk Oosters voorgerecht met gefrituurde mihoen.
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 krop ijsbergsla
- ½ komkommer, geschild en in blokjes
- 1 middelgrote wortel, geschrapt en geraspt
- 125 g kerstomaatjes, gehalveerd
- ca. 2 dl zonnebloemolie
- 80 g mihoen
Voor de dressing:
- het sap van 2 limoenen
- 2 el vissaus
- 1 tl suiker
- 1 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
- 1 teen knoflook, geperst
- Extra: keukenpapier
Aan de slag!
- Maak de 4 buitenste blaadjes van de krop ijsbergsla voorzichtig los en spoel ze af onder koud stromend water.
- Laat uitlekken in een vergiet.
- De blaadjes gebruik je straks als kommetjes om de salade in op te dienen.
- Snijd de rest van de krop sla in hele fijne reepjes.
- Meng, in een kom, de gesneden sla met komkommer, wortel en tomaatjes.
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng door de salade.
- Leg de hele slablaadjes op bordjes en schep er de aangemaakte salade in.
- Verhit een flinke laag olie in een wok.
- Verdeel de mihoen in 4 kleine porties.
- Frituur de mihoen enkele seconden aan beide kanten in de olie.
- De mihoen zwelt op en wordt krokant en wit.
- Laat de mihoen op keukenpapier uitlekken.
- Verdeel de gefrituurde mihoen over de ‘schaaltjes’ met salade.
Bereidingstijd: ca. 25 minuten.
Tip: meng eventueel nog 125 g roze garnalen door de salade.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Bijdedames, Nijhof, Studio bazar.