Placeholder

Recept voor snelle en pittige pasta met broccoli en chilipeper

Geen zin in veel gedoe, maar wel in een heerlijke pasta? Duik dan met dit recept de keuken in en in 20 minuten heb jij een lekkere pasta op tafel staan.

Geen zin in veel gedoe, maar wel in een heerlijke pasta? Duik dan met dit recept de keuken in en in 20 minuten heb jij een lekkere pasta op tafel staan.

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

 

Boodschappenlijst:

  • 50 g pijnboompitten
  • 400 g penne
  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 1 fijngehakte rode peper, zaadjes evt. verwijderd

Aan de slag!

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtgoudbruin.
  2. Zet even apart.
  3. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar; voeg de laatste 3 minuten de broccoli toe.
  4. Verhit intussen in een hapjespan de olie en voeg de knoflook, ansjovis en rode peper toe.
  5. Bak alles zachtjes 2 minuten, maar let erop dat de knoflook niet bruin wordt.
  6. Giet de pasta en broccoli af en meng door het knoflookmengsel.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe en strooi de pijnboompitten erover.

Serveer met een tomatensalade.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk m.m.v.: Ikea, Nijhof, Studio bazar, Klevering.