Placeholder

Recept voor snelle spaghetti met gerookte zalm, olijven en citroen

Supergemakkelijk gerecht dat bovendien ook nog eens heel gezond is. Lekker met een groene salade!

Supergemakkelijk gerecht dat bovendien ook nog eens heel gezond is. Lekker met een groene salade!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 400 g spaghetti 
  • 5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde chilivlokken of 1 verse rode chilipeper, fijngehakt
  • 200 g gerookte zalmfilet, in reepjes
  • 3 el zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • geraspte schil van een halve (biologische) citroen
  • handvol peterselieblaadjes, fijngehakt
  • evt. 1 citroen in partjes, voor erbij.

Aan de slag!

  1. Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
  2. Verwarm intussen in een ruime pan (de pasta moet er straks ook bij passen) de olie met de knoflook, chilivlokken of rode peper en een mespunt zout.
  3. Haal de pan direct van het vuur zodra de knoflook begint kleuren, de knoflook mag niet bruin worden.
  4. Giet de spaghetti af en meng direct door de knoflookolie.
  5. Meng er dan de reepjes zalm, de olijven, het citroenraspsel en peterselie door.
  6. Verdeel de spaghetti over voorverwarmde borden.
  7. Serveer eventueel met partjes citroen.

Lekker met een groene salade.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereodonh: Yvonne Jimmink. M.m.v. Dille & Kamille, Ikea, Nijhof en Studio bazar.