Recept voor soesjestaart
13 oktober 2012
Een cake bedekt met soesjes. Onweerstaanbaar lekker!
Een cake bedekt met soesjes. Onweerstaanbaar lekker!
Voor 10-12 kinderen.
Boodschappenlijstje:
- 200 g zachte boter
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 500 g mascarpone
- 4 el suiker
- sap en rasp (alleen het geel) van 1 citroen
- 3 el viervruchtenjam
- 12 kleine slagroomsoesjes (kant-en-klaar)
- poedersuiker om te bestrooien
- verjaardagskaarsjes
- Extra nodig: mixer, ingevette springvorm van 20 cm doorsnee.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Klop met een mixer de boter met de suiker romig. Klop er één voor één de eieren door.
- Spatel het bakmeel erdoor en roer tot je een glad beslag hebt.
- Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de cake afkoelen. Haal de cake uit de vorm en snijd hem met een lang scherp mes horizontaal doormidden, zodat je 2 schijven hebt.
- Meng in een kom de mascarpone met de suiker, citroensap en citroenrasp. Bestrijk de onderste helft van de cake met de helft van het mascarponemengsel.
- Besmeer de onderkant van de bovenste helft van de taart met de jam en leg deze op de helft met mascarpone.
- Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van het mascarponemengsel.
- Verdeel de soesjes over de taart en bestrooi ze met poedersuiker. Zet de verjaardagskaarsjes erop.
- Een jongenspartijtje? Plaats een voetbal in het midden tussen de soesjes en wat klein speelgoed, zoals autootjes of bootjes, op de rand van het bord.
- Voor een meisjestaart kun je de soesjes in roze glazuur dopen. Meng 100 g poedersuiker met 2-3 theelepels rode limonadesiroop en doop de bovenkant van de soesjes erin. Zet de soesjes op de taart en laat het glazuur drogen.