Placeholder

Recept voor spaghetti met venkel en tomaat

Het subtiele anijsaroma van venkel geeft dit pastagerecht een speciale smaak.

Het subtiele anijsaroma van venkel geeft dit pastagerecht een speciale smaak.

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 grote venkelknollen (met bladgroen)
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 gedroogde chilipeper, verkruimeld
  • Tomatenblokjes (1 blik van 400 g)
  • 50 ml witte wijn
  • 300 g spaghetti
  • 100 g rauwe ham (bijvoorbeeld Parma- of Serranoham)

Aan de slag!

  1. Snijd het bladgroen van de knol af en bewaar dit voor de garnering.
  2. Snijd de venkelknollen doormidden en verwijder de harde kernen.
  3. Snijd het vruchtvlees in dunne repen.
  4. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook 30 seconden.
  5. Voeg de repen venkel en chilipeper toe en roerbak het geheel ca. 3 minuten.
  6. Meng er de tomatenblokjes door en schenk er de witte wijn bij.
  7. Laat de saus op een matig vuur ca. 15 minuten zacht koken tot de venkel zacht is. 
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  9. Kook ondertussen de spaghetti in een pan met ruim water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  10. Bak de plakjes ham in een droge koekenpan krokant.
  11. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
  12. Giet de pasta af en meng er de venkelsaus door.
  13. Breek de ham in stukjes en strooi ze over de pasta.
  14. Garneer eventueel met het achtergehouden venkelgroen.

Ca. 425 kcal per persoon.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk