Recept voor spaghetti met venkel en tomaat
6 oktober 2012
Het subtiele anijsaroma van venkel geeft dit pastagerecht een speciale smaak.
Het subtiele anijsaroma van venkel geeft dit pastagerecht een speciale smaak.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 grote venkelknollen (met bladgroen)
- 1 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 gedroogde chilipeper, verkruimeld
- Tomatenblokjes (1 blik van 400 g)
- 50 ml witte wijn
- 300 g spaghetti
- 100 g rauwe ham (bijvoorbeeld Parma- of Serranoham)
Aan de slag!
- Snijd het bladgroen van de knol af en bewaar dit voor de garnering.
- Snijd de venkelknollen doormidden en verwijder de harde kernen.
- Snijd het vruchtvlees in dunne repen.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de knoflook 30 seconden.
- Voeg de repen venkel en chilipeper toe en roerbak het geheel ca. 3 minuten.
- Meng er de tomatenblokjes door en schenk er de witte wijn bij.
- Laat de saus op een matig vuur ca. 15 minuten zacht koken tot de venkel zacht is.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Kook ondertussen de spaghetti in een pan met ruim water en wat zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
- Bak de plakjes ham in een droge koekenpan krokant.
- Laat ze op keukenpapier afkoelen.
- Giet de pasta af en meng er de venkelsaus door.
- Breek de ham in stukjes en strooi ze over de pasta.
- Garneer eventueel met het achtergehouden venkelgroen.
Ca. 425 kcal per persoon.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk