Placeholder

Recept voor spicy brownies

Een chocolade brownie is heerlijk als toetje met ijs erbij. Met dit recept geef je een pittig randje aan je standaard brownie.

Een chocolade brownie is heerlijk als toetje met ijs erbij. Met dit recept geef je een pittig randje aan je standaard brownie.

Voor 16 brownies. 

Bereidingstijd: ca 40 minuten.

 

Boodschappenlijstje:

  • 250 g pure chocolade, in stukjes
  • 150 g boter
  • 3 eieren
  • 100 g bloem
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el koekkruiden
  • zout

Extra: brownieblik (20 x 20 cm), ingevet.

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Smelt de chocolade samen met de boter in een kom die boven een pan met kokend water hangt (au bain-marie). Het water mag de kom niet raken.
  3. Haal de kom van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
  4. Klop in een kom de eieren luchtig en schuimig. Voeg al kloppend de bloem, suiker, koekkruiden en een mespunt zout toe.
  5. Spatel er vervolgens het chocolademengsel door.
  6. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 20-25 minuten. Van binnen moet de cake nog smeuïg zijn.
  7. Laat de cake afkoelen en snijd in 16 vierkante stukken.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Hema, Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar, Zara home.