Placeholder

Recept voor taartjes met abrikozenjam

Deze taartjes zijn heerlijk om lauwwarm te eten. Je kunt ze echter ook koud serveren met een bol ijs óf wat Griekse yoghurt. Een aanrader voor abrikozenliefhebbers.

Deze taartjes zijn heerlijk om lauwwarm te eten. Je kunt ze echter ook koud serveren met een bol ijs óf wat Griekse yoghurt. Een aanrader voor abrikozenliefhebbers.

Nagerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 6 rijpe abrikozen
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 4 el abrikozenjam
  • 2 el suiker
  • 2 el amandelschaafsel
  • Extra: bakpapier

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pitten.
  3. Beleg een bakplaat met bakpapier.
  4. Snijd uit de plakjes bladerdeeg 4 zo groot mogelijke cirkels, gebruik een schotel of kommetje als omtrek.
  5. Leg de plakjes deeg op de bakplaat en bestrijk elke cirkel met 1 flinke el jam, laat de randen vrij.
  6. Leg op elk plakje deeg 3 abrikozenhelften met de bolle kanten naar beneden.
  7. Strooi wat suiker over de abrikozen en verdeel er het amandelschaafsel over.
  8. Bak de taartjes 15-20 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus 15-20 minuten bakken.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désiree van Dijk. M.m.v. Nijhof, Studio bazar, Zara home.