Recept voor Thaise soep met chilipeper, kip, garnalen en kokos
4 februari 2013
Deze heerlijke soep is zowel pittig als zacht. Lekker als voorgerecht of als maaltijd met wat brood erbij.
Deze heerlijke soep is zowel pittig als zacht. Lekker als voorgerecht of als maaltijd met wat brood erbij.
Voorgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 1 blik kokosmelk (400ml)
- 750 ml kippenbouillon
- 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehak
- 1 stengel citroengras, gekneusd
- 1 rode chilipeper, in ringetjes
- 200 g kipfilet, in reepjes
- 200 g gepelde rauwe garnalen (diepvries), ontdooid
- 2 el vissaus
- 2 el limoensap
- evt. 2 el fijngesneden basilicum
Aan de slag!
- Breng in een pan de kokosmelk samen met de bouillon zachtjes aan de kook.
- Voeg de gember, het citroengras en de chilipeper toe.
- Laat de soep ca. 5 minuten zacht koken.
- Meng er de reepjes kip en garnalen door en laat de soep nog 5 minuten koken.
- Verwijder het citroengras.
- Breng de soep op smaak met de vissaus en limoensap.
- Verdeel de soep over komen.
- Garneer eventueel nog met basilicum.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.