Recept voor Thaise viskoekjes met frisse koriandersalade
1 mei 2013
Hartige tonijnkoekjes als voorgerecht of als borrelhapje.
Hartige tonijnkoekjes als voorgerecht of als borrelhapje.
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 3 blikjes tonijn in olijfolie (à ca. 150 g met MSC-keurmerk), uitgelekt
- 1 ei
- 3 el bloem, plus extra om te bestuiven
- geraspte schil en sap van 1 limoen
- 4 el grof gehakte koriander
- 1 komkommer
- 2 el grof gehakte verse munt
- evt. 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en in dunne reepjes
Aan de slag!
- Laat de blikjes tonijn in een vergiet uitlekken, maar vang ca. 3 el van de olie op.
- Maak de tonijn in een kom met een vork fijn en mengsel er het ei, de bloem, het limoenraspsel en de helft van de koriander door.
- Voeg ook wat peper toe.
- Vorm van het mengsel 8 balletjes.
- Duw de balletjes iets platter en wentel ze door de bloem.
- Leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Schil de komkommer en schaaf hem in dunne plakjes.
- Meng de komkommer met het limoensap, de munt, de resterende koriander en eventueel de chilipeper.
- Breng de salade op smaak met zout en peper.
- Verwarm in een ruime koekenpan de achtergehouden olie en bak de tonijnkoekjes in ca. 2 minuten per kant goudbruin.
- Verdeel ze over borden en leg er wat van de komkommersla bij.
Bereidingstijd: ca. 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.