Placeholder

Recept voor Tomaten- komkommer- selderijsap

Vaak gebruiken we komkommer door een salade of als snack tussendoor. Heel veel variatie zit hier niet in. Probeer het echter ook eens als een sapje te drinken, heel gezond omdat het vocht afdrijft en reinigt.

Vaak gebruiken we komkommer door een salade of als snack tussendoor. Heel veel variatie zit hier niet in. Probeer het echter ook eens als een sapje te drinken, heel gezond omdat het vocht afdrijft en reinigt.

Boodschappenlijstje:

  • 1/4 komkommer
  • 1 takje peterselie
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1,5 dl tomatensap

Aan de slag!

  1. Maak in een sapcentrifuge sap van een vierde komkommer, een tak peterselie en een stengel bleekselderij.
  2. Vul het glas aan met 1 à 1,5 dl tomatensap en roer alles goed door elkaar.
  3. Je kunt het ook met verse groenten maken, gebruik hiervoor een blender.
  4. Pureer de komkommer, geschild en in blokjes met het in stukjes geknipte takje peterselie en wat kant-en-klare tomaten-groentesap.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx