Recept voor tonijnbruschetta met geroosterde paprika’s en reuzenbonen
1 januari 2013
Ook bij de nieuwjaarsborrel hoort een lekker hapje. Lekker, gezond en zo klaar!
Ook bij de nieuwjaarsborrel hoort een lekker hapje. Lekker, gezond en zo klaar!
Lunch of snack voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 kleine rode ui, in dunne ringen
- 1 el rode-wijnazijn
- 1 blik tonijn in olijfolie (ca. 150 g met MSC keurmerk)
- 1 blik witte reuzenbonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 3 el fijngehakte peterselie
- 2 geroosterde paprika’s (uit pot), uitgelekt en in stukjes
- ca. 6 dikke sneden ambachtelijk brood (bijv. landbrood)
- olijfolie om te besprenkelen
Aan de slag!
- Meng in een schaaltje de rode ui met de azijn en laat 5 minuten marineren.
- Meng in een grote schaal de tonijn plus olie met de bonen, peterselie, paprika en ringen ui.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Besprenkel de sneden brood met wat olijfolie en gril ze in de grillpan of onder een hete ovengrill aan beide kanten in enkele minuten licht goudbruin.
- Beleg ze met de tonijnsalade en serveer meteen.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.