Recept voor tramezzini met asperges en ham
9 april 2013
Het aspergeseizoen is ingegaan. Een daarom dit heerlijke gerecht. Wie ooit in Venetië is geweest, heeft ze bij de vele barretjes zeker hoog opgestapeld zien liggen: tramezzini. Het zijn sandwiches met heerlijke vullingen, veelal op basis van mayonaise. Hier worden ze gevuld met ei, aspergepunten en ham.
Het aspergeseizoen is ingegaan. Een daarom dit heerlijke gerecht. Wie ooit in Venetië is geweest, heeft ze bij de vele barretjes zeker hoog opgestapeld zien liggen: tramezzini. Het zijn sandwiches met heerlijke vullingen, veelal op basis van mayonaise. Hier worden ze gevuld met ei, aspergepunten en ham.
Lunchgerecht voor 8 stuks.
Boodschappenlijstje:
- 8 sneetjes casinowit
- 3 eieren
- 125 g groene puntasperges
- 3 el yoghurtmayonaise
- 2 el yoghurt
- 50 g rauwe ham, in dunne reepjes
Aan de slag!
- Snijd de korsten van het brood.
- Kook de eieren in ca. 8 minuten hard.
- Kook in een andere pan de asperges in ca. 3 minuten beetgaar.
- Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
- Snijd ze in kleine stukjes van ca. 1 cm.
- Spoel ook de eieren onder koud stromend water en pel ze.
- Prak de eieren in een diep bord met een vork grof.
- Meng er de mayonaise, yoghurt, aspergepunten en ham door.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Bestrijk 4 sneetjes brood met het eimengsel.
- Dek ze af met de andere sneetjes brood en snijd ze schuin doormidden.
Recept: Tal Maes. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst