Recept voor tropische chocoladeflikken
18 februari 2013
Vanmiddag op de thee bij je vriendin? Dan neem jij natuurlijk wat lekkers mee. In een kwartiertje maak je heerlijke chocoladeflikken. En ze zien er ook nog eens heel mooi uit.
Vanmiddag op de thee bij je vriendin? Dan neem jij natuurlijk wat lekkers mee. In een kwartiertje maak je heerlijke chocoladeflikken. En ze zien er ook nog eens heel mooi uit.
Voor ca.16 flikken.
Boodschappenlijstje:
- 200 gram pure chocola, in stukjes
- een klein handje ongezouten pistachenoten
- een klein handje blokjes gekonfijt fruit, zoals ananas, papaja en mango*
- ca. 16 ongezouten bananenchips
- Extra: bakpapier.
Aan de slag!
- Smelt de chocola in een kom die boven een pan met zacht kokend water hangt (au bain-marie).
- De kom mag het water niet raken.
- Maak met een lepel dunne rondjes chocolade van circa 6 cm doorsnee op het bakpapier.
- Verdeel er als de chocola nog zacht is de pistachenoten, het gekonfijte fruit en de bananenchips over.
- Laat de flikken in de koelkast hard worden.
- Trek ze voorzichtig van het bakpapier.
- Bewaar ze tot gebruik op een koele plek.
Idee: je kunt de flikken ook met andere lekkere dingen bestrooien. Denk aan studentenhaver, grof gehakte walnoten en fijngehakte, gekonfijte gember of amandelschaafsel.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus opstijven.
*gekonfijt fruit is onder andere verkrijgbaar bij notenspeciaalzaken en natuurvoedingswinkels
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Hema, Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar, Zara home.