Placeholder

Recept voor vis met pittig-zure saus

De visrepen haal je door een beslagje, waardoor ze lekker knapperig worden. Je kunt het sausje op het laatst over de vis schenken of apart als dipsausje erbij opdienen.

De visrepen haal je door een beslagje, waardoor ze lekker knapperig worden. Je kunt het sausje op het laatst over de vis schenken of apart als dipsausje erbij opdienen.

Hoofdgerecht voor 4 personen

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 3 el bloem
  • 1 ei
  • 500 g stevige witvisfilet, in dikke repen

Voor de saus:

  • 1 el olie
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (zaadjes eventueel verwijderen)
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 el sojasaus
  • 1 el Chinese rijstwijn of droge sherry
  • 1 el Chinese rijstazijn of gewone azijn

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de bloem met het ei en 3 eetlepels water.
  2. Laat het beslag even staan, terwijl je het sausje bereidt.
  3. Verhit in een pannetje de olie en fruit de gember, chilipeper en bosuitjes 30 seconden.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe en laat het 2-3 minuten zacht koken tot het iets is ingedikt.
  5. Laat de saus op een laag vuur staan.
  6. Verhit een flinke laag olie in een wok (ca. 3 centimeter).
  7. Haal de repen vis door het beslag en frituur ze in porties in 2-3 minuten licht goudbruin.
  8. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier en strooi er wat zout over.
  9. Leg de repen vis op een schaal en schenk er de saus over of serveer de saus er apart bij. Lekker met rijstvermicelli.

TIP: Kook sperziebonen in ruim water met wat zout beetgaar. Giet ze af en strooi er wat geroosterd sesamzaad over.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk