Vis met salie
4 augustus 2011
Vis met frisse smaak in een handomdraai!
Vis met frisse smaak in een handomdraai!
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
600 g stevige witvisfilet (bijv. zeewolf of tilapia)
sap van een halve citroen
8 blaadjes verse salie
100 g rauwe ham (bijv. gandaham)
2 el olijfolie
50 ml witte wijn
Aan de slag!
Snijd de visfilets in 8 gelijke stukken * Bestrooi ze met zout en peper en besprenkel ze met citroensap * Leg op elk stuk vis een blaadje salie * Wikkel er stevig een plakje rauwe ham omheen * Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de vispakketjes ca. 3 minuten per kant op matig vuur * Neem ze uit de pan en leg ze op een bord * Schenk de wijn bij het achtergebleven bakvet in de pan * Laat de wijn wegborrelen en roer het aanbaksel los * Schenk de wijnjus over de vis.
Lekker met gele rijst en gekookte broccoli.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Studio bazar en Zara home.