Warme appelslof met ijs
4 augustus 2011
En natuurlijk mag ook een toetje niet ontbreken. Warm is deze appelslof het lekkerst!
En natuurlijk mag ook een toetje niet ontbreken. Warm is deze appelslof het lekkerst!
Nagerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 grote of 3 kleine friszure appels
- 3 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- 4 el appel-abrikozencompote
- 1 el boter, gesmolten
- 2 el suiker
- 4 bollen vanille-ijs
Aan de slag!
· Verwarm de oven voor op 180 °C · Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes · Leg de plakjes bladerdeeg achter elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat; laat de randen één cm overlappen · Druk de naden goed aan, zodat een langwerpige lap ontstaat · Verdeel de compote over de bodem, maar laat één cm van de randen vrij · Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op de compote · Bestrijk de appels met de gesmolten boter en strooi er de suiker over · Bak de slof in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar · Snijd de slof in vier stukken en leg op elk stuk een bol ijs.
Tip: De recepten kunnen worden gemaakt door kinderen, maar je moet natuurlijk wel een handje helpen en een oogje in het zeil houden.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst