Witlof met couscoussalade
4 augustus 2011
Door het knapperige witlof is dit een heerlijk fris borrelhapje.
Door het knapperige witlof is dit een heerlijk fris borrelhapje.
Boodschappenlijstje:
- 75 g couscous
- 1 grote stronk witlof
- 1 tomaat
- 2 el citroensap
- 3 el olijfolie
- 50 g fetakaas, in kleine blokjes
- 5 takjes koriander
Aan de slag!
· Schep de couscous in een kom en schenk er 1 dl kokend water op · Laat de couscous ca. 10 minuten wellen · Snijd intussen het uiteinde van de stronk witlof af en haal voorzichtig 12 bladeren los · Was de bladeren en laat ze uitlekken in een vergiet · Snijd de rest van het witlof heel fijn · Snijd de tomaat in 4 partjes, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes · Meng het citroensap, de olie, de fijngesneden witlof, de fetakaas, de tomaat en de koriander door de couscous · Voeg zout en peper naar smaak toe · Leg de blaadjes witlof op een platte schaal en schep in elk blaadje een beetje couscoussalade.
Recept: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk