Recept voor yoghurtijs met warme honing-druivensaus
16 januari 2013
De combinatie van de warme saus bij het koude ijs is heel lekker. Geen tijd om alles vers te maken? Dan gebruik je gewoon kant-en-klaar yoghurtijs.
De combinatie van de warme saus bij het koude ijs is heel lekker. Geen tijd om alles vers te maken? Dan gebruik je gewoon kant-en-klaar yoghurtijs.
Nagerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 200 ml slagroom
- 75 g suiker
- 200 ml yoghurt
- 3 el honing
- 30 witte of blauwe pitloze druiven, gehalveerd
- 40 g walnoten, grof gehakt
Aan de slag!
- Klop de slagroom in een kom stijf.
- Meng er de suiker en yoghurt door.
- Schep het yoghurtmengsel in een kleine cakevorm of diepvriesdoos (circa één liter inhoud).
- Dek het yoghurtmengsel af met een deksel of plasticfolie en laat het geheel in circa zes uur in de vriezer bevriezen.
- Neem het ijs circa tien minuten voor serveren uit de vriezer.
- Verwarm vlak voor het opdienen in een steelpannetje de honing samen met de druiven en walnoten circa twee minuten op een laag vuur.
- Houd de onderkant van de vorm kort in heet water en keer het ijs op een schaal.
- Snijd het ijs in plakken en verdeel het over bordjes.
- Schenk de warme druivensaus eromheen.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabelle van der Horst