Yoghurtkip met kokos
4 augustus 2011
De marinade van yoghurt met currypasta zorgt ervoor dat de kip lekker sappig en mals blijft.
De marinade van yoghurt met currypasta zorgt ervoor dat de kip lekker sappig en mals blijft.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
1,5 dl volle yoghurt
1,5 el milde Indiase currypasta (pot)
1 el citroensap
4 kippenbouten
2 el gemalen kokos
6 takjes koriander, grofgehakt
Aan de slag!
Meng in een kom de yoghurt met de currypasta en het citroensap • Wentel er de kippenbouten door en laat ze minimaal 30 minuten marineren • Verwarm de oven voor op 225ºC • Leg de kippenbouten in een braadslee in de oven en braad ze in ca. 35 minuten gaar; keer ze tussentijds twee keer om • Haal ze uit de oven en verdeel over de borden • Strooi er wat zout en peper naar smaak over. • Rooster de gemalen kokos in een droge koekenpan goudbruin en strooi dit over de kip. • Verdeel er de koriander over. Lekker met repen naan (Indiaas platbrood) of basmatirijst en gekookte sugar snaps.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk