Yoghurtparfait met snelle frambozensaus en pijnboompitten
4 augustus 2011
Een heerlijk luxe nagerecht voor 4 personen.
Een heerlijk luxe nagerecht voor 4 personen.
Nagerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijst:
200 ml slagroom
75 g suiker
200 ml volle yoghurt
150 g verse frambozen (of uit de diepvries en ontdooid)
2 el poedersuiker
25 g pijnboompitten
Extra: kleine cakevorm of diepvriesdoos (ca. 1 liter inhoud), keukenmachine of staafmixer.
Aan de slag!
Klop de slagroom in een kom stijf * Meng er de suiker en yoghurt door * Schep het yoghurtmengsel in een kleine cakevorm of diepvriesdoos * Dek het yoghurtmengsel af met een deksel of plasticfolie en laat het in ca. 6 uur in de vriezer bevriezen * Pureer intussen in een keukenmachine of met een staafmixer de frambozen met de poedersuiker * Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast * Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin * Neem de yoghurtparfait 10-15 minuten voor het serveren uit de vriezer * Houd de onderkant van de vorm kort in heet water en keer het ijs op een schaal * Snijd de parfait in plakken en verdeel het over bordjes * Schenk er de frambozensaus over en strooi er de pijnboompitten over.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski.