Recept voor zalmtartaar met basilicum en koriander
4 augustus 2011
Als voorgerecht van het kerstmenu kun je deze mooie zalmtartaar maken. Een lust voor het oog en lekker snel klaar.
Als voorgerecht van het kerstmenu kun je deze mooie zalmtartaar maken. Een lust voor het oog en lekker snel klaar.
Voorgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 300 g verse zalmfilet zonder vel en graatjes
- 100 g gerookte zalmfilet
- sap van 1 limoen
- 2 el zure room
- 1 flinke hand koriander, fijngehakt
- 1 flinke hand basilicum, fijngehakt
- 50 g rucola om te garneren
- toast om erbij te serveren
Extra: bakring of glas (8 cm doorsnee)
Aan de slag!
- Snijd de verse en gerookte zalm in piepkleine blokjes.
- Schep in een kom en meng er het limoensap, de zure room, koriander en basilicum door.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Maak met behulp van de bakring of met een glas in het midden van vier borden tartaartjes van het zalmmengsel.
- Garneer met de rucola en serveer met toast.
Bereidingstijd: ca.15 minuten.
Foto: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met dank aan: &Klevering-zuid, Ikea, Kitsch kitchen, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar, Zara home.