Zoetzure prei met knoflook
4 augustus 2011
Ook goed voor je humeur: verse rode peper. Om de ‘brand’ in je mond te blussen, wordt er door je hersenen een natuurlijke pijnstiller aangemaakt: het gelukshormoon endorfine.
Ook goed voor je humeur: verse rode peper. Om de ‘brand’ in je mond te blussen, wordt er door je hersenen een natuurlijke pijnstiller aangemaakt: het gelukshormoon endorfine.
Voor-/bijgerecht voor 2 personen
Boodschappen
- 500 gr prei
- 1/2 rode peper
- 1-2 el olie
- 2 teentjes knoflook
- 1 1/2 tl azijn
- 1 el gembersiroop
- 3 takjes bladselderi
Verwijder de lelijke bladeren en het worteluiteinde van de prei en was de groenten. • Snijd de prei in ringen van 1 cm dikte. • Snijd het kapje met de steelaanzet van de rode peper, rol de peper tussen je handen en klop de pitjes uit de peper. • Snijd de peper in zeer dunne ringetjes.• Was je handen goed daarna! • Verhit in een braadpan de olie en pers er de teentjes knoflook boven uit. • Voeg de peperringetjes toe en laat de knoflook en peper op een laag vuur zachtjes 1 minuut bakken. • Bak de prei op hoog vuur mee en voeg na 3 minuten azijn, gembersiroop en 1/2 dl water toe. Roer goed door.• Laat alles 3 minuten met het deksel op de pan zachtjes stoven. • Doe de zoetzure prei over in een voorverwarmde schaal en knip de takjes selderij erboven fijn.
Tekst: Maaike Visser. Foto: Peter Kooijman. Styling: Susanne Houx. Recepten en foto’s gerechten: AGF Promotie Nederland.