Placeholder

Zoetzure prei met knoflook

Ook goed voor je humeur: verse rode peper. Om de ‘brand’ in je mond te blussen, wordt er door je hersenen een natuurlijke pijnstiller aangemaakt: het gelukshormoon endorfine.

Ook goed voor je humeur: verse rode peper. Om de ‘brand’ in je mond te blussen, wordt er door je hersenen een natuurlijke pijnstiller aangemaakt: het gelukshormoon endorfine.

Voor-/bijgerecht voor 2 personen

Boodschappen

  • 500 gr prei
  • 1/2 rode peper
  • 1-2 el olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 1/2 tl azijn
  • 1 el gembersiroop
  • 3 takjes bladselderi

Verwijder de lelijke bladeren en het worteluiteinde van de prei en was de groenten. • Snijd de prei in ringen van 1 cm dikte. • Snijd het kapje met de steelaanzet van de rode peper, rol de peper tussen je handen en klop de pitjes uit de peper. • Snijd de peper in zeer dunne ringetjes.• Was je handen goed daarna! • Verhit in een braadpan de olie en pers er de teentjes knoflook boven uit. • Voeg de peperringetjes toe en laat de knoflook en peper op een laag vuur zachtjes 1 minuut bakken. • Bak de prei op hoog vuur mee en voeg na 3 minuten azijn, gembersiroop en 1/2 dl water toe. Roer goed door.• Laat alles 3 minuten met het deksel op de pan zachtjes stoven. • Doe de zoetzure prei over in een voorverwarmde schaal en knip de takjes selderij erboven fijn.

Tekst: Maaike Visser. Foto: Peter Kooijman. Styling: Susanne Houx. Recepten en foto’s gerechten: AGF Promotie Nederland.