Knäckebröd met bieten en haring
30 september 2011
Vandaag, op 3 oktober, wordt in Leiden hutspot en haring met wittebrood gegeten om het Leidens Ontzet te vieren. Echt hutspotweer is het niet, dus bij deze een lekker haring-recept.
Vandaag, op 3 oktober, wordt in Leiden hutspot en haring met wittebrood gegeten om het Leidens Ontzet te vieren. Echt hutspotweer is het niet, dus bij deze een lekker haring-recept.
Hapje of lunchgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
50 ml rode-wijnazijn
1 tl suiker
2 el olijfolie
1 el fijngehakte dille, plus extra voor garnering
2 gekookte rode bieten, geschild
1/2 rode ui, in dunne plakjes
8 sneetjes knäckebröd
4 Hollandse nieuwe haringen, gefileerd
Aan de slag!
* Roer in een kom de azijn met de suiker en een mespunt zout door elkaar * Roer tot de suiker is opgelost * Meng er de olie en dille door * Snijd de bieten in flinterdunne plakken en leg ze samen met de rode ui in het azijnmengsel * Laat minimaal 20 minuten in de koelkast marineren * Laat de biet en ui uitlekken in een vergiet en verdeel ze over de sneetjes knäckebröd * Leg op elk sneetje een haringfilet * Garneer met rode ui en takjes dille.
Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus marineren.
Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.