Placeholder

Recept voor gevulde kipfilet met kaas en cherrytomaatjes op een bedje van savooikool

Zoals vele kolen is de savooikool een echte wintergroente. De savooi- of groene kool zit boordevol vitaminen en mineralen waarvan vitamine C en ijzer de belangrijkste zijn. Een ideale groente om samen met de heerlijke wereldkampioen Masterpiece kaas van Milner de winterse dipjes tegen te gaan.

Zoals vele kolen is de savooikool een echte wintergroente. De savooi- of groene kool zit boordevol vitaminen en mineralen waarvan vitamine C en ijzer de belangrijkste zijn. Een ideale groente om samen met de heerlijke wereldkampioen Masterpiece kaas van Milner de winterse dipjes tegen te gaan.

Voor 4 personen

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 4 flinke kipfilets
  • 100 gram geraspte Milner Masterpiece kaas
  • 12 zoete cherry tomaatjes, in grove stukjes gesneden
  • 1 theelepel verse tijm
  • 6 plakken Parmaham

 

Voor de savooikool:

  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 grote knoflookteen, geperst
  • 400 gram savooikool, fijngesneden
  • citroensap

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kipfilets verticaal door, maar niet helemaal zodat er een ‘zakje’ ontstaat
  2. Meng in een schaaltje de geraspte kaas, tomaatjes, tijm, met zout en peper
  3. Schep in elke kipfilet wat van het mengsel
  4. Rol 1,5 plakje Parmaham om iedere gevulde kipfilet
  5. Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipfilets in 2 minuten rondom goudbruin. Leg ze in de oven en laat de kipfilets gaar worden gedurende 12-15 minuten
  6. Vlak voor het serveren: verwarm de olijfolie in een wok  met de knoflook, voeg de savooikool toe en roerbak deze gedurende 2 -3 minuten. Voeg een beetje citroensap toe alvorens het mengsel op bordjes te verdelen
  7. Snijd de kipfilets diagonaal door en serveer deze op het bedje van savooikool