Recept voor stamppot met rucola en creme fraiche
16 februari 2013
Een lekker traditioneel gerecht met een kleine twist: stamppot met rucola, gebakken spekblokjes, creme fraiche en pesto.
Een lekker traditioneel gerecht met een kleine twist: stamppot met rucola, gebakken spekblokjes, creme fraiche en pesto.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 4/5 grote aardappels
- 30 gram rucola
- 150 gram gerookte magere spekblokjes
- 150 ml creme fraiche
- 4 theelepels pesto
- eventueel bieslook
- snufje zout/peper
Aan de slag!
- Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de aardappels.
- Vervolgens schil je de aardappels en snijd je deze eventueel doormidden.
- Kook de aardappels circa 20 minuten, het hangt af van de grootte van je aardappels, totdat deze zacht genoeg zijn.
- Ondertussen meng je de creme fraiche met de pesto en eventueel een beetje bieslook.
- Snijd de rucola wat kleiner en bak ongeveer 4 minuten voordat de aardappels klaar zijn de spekjes krokant.
- Als de aardappels klaar zijn, laat je deze nog even droogkoken en stamp je deze vervolgens fijn met de creme fraiche.
- Voeg daarna ook de rucola en de gebakken spekblokjes aan toe en meng alles goed door elkaar.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Kijk voor meer inspiratie op www.lekkerensimpel.nl