Recept voor appelbollen
24 februari 2013
Heel eenvoudig zelf te make: appelbollen. Lekker bij de koffie of thee met wat kaneel en suiker en toefje slagroom.
Heel eenvoudig zelf te make: appelbollen. Lekker bij de koffie of thee met wat kaneel en suiker en toefje slagroom.
Tijd: 30-40 min.
Boodschappenlijstje (per appelbol):
- Appel
- Kaneel en suiker
- 1 flinke eetlepel amandelspijs
- 2 plakjes bladerdeeg
- 1 eidooier
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appels en steek het klokhuis eruit met een appelboor.
- Vul de appel vervolgens met het amandelspijs en met wat, door elkaar gemengde, kaneel en suiker.
- Om de appel in te pakken heb je niet genoeg aan 1 plakje bladerdeeg. Deze is simpelweg te klein en wanneer je deze teveel uitrolt verlies je stevigheid. Neem daarom twee plakjes bladerdeeg, ontdooit, en leg deze op elkaar.
- Bestrooi de werkbank en de bovenkant van de op elkaar geplakte bladerdeeg met een klein beetje bloem.
- Rol nu met een deegroller de plak voorzichtig wat groter zodat hij mooi om de appel kan worden gevouwen.
- Druk met de hand het bladerdeeg goed om de appel heen, zodat hij volledig is ingepakt.
- Bestrijk het bladerdeeg met wat eigeel en bestrooi de buitenkant nog met wat kristalsuiker.
- Wanneer de oven is opgewarmd kan de appelbol de oven in voor ongeveer 25 tot 25 minuten, tot hij mooi goudbruin is gekleurd.