Recept voor gepofte aardappel
3 maart 2013
Gepofte aardappel wordt niet veel gegeten, maar het is zeker de moeite waard! Zeker deze heerlijke gevulde versie.
Gepofte aardappel wordt niet veel gegeten, maar het is zeker de moeite waard! Zeker deze heerlijke gevulde versie.
Recept voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 pofaardappelen of 2 grote aardappelen
- 2 eetlepels roomkaas
- verse bieslook
- 2 eetlepels geraspte kaas
- klein scheutje melk
- eventueel kipreepjes/hamreepjes
Aan de slag!
- Wikkel de aardappels apart in aluminiumfolie en doe ze vervolgens 45-60 minuten in de oven op 200 graden.
- Snijd de verse bieslook fijn.
- Doe de bieslook in een diep bord en voeg de roomkaas en de geraspte kaas toe.
- Als de aardappels gepoft zijn, snijd je ze verticaal doormidden en hol je de binnenkant van de aardappel uit.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
- De binnenkant van de aardappel voeg je toe aan de roomkaas en geraspte kaas.
- Meng alles goed door elkaar en voeg ook een klein scheutje melk en eventueel kipreepjes of hamreepjes toe.
- Als alles goed gemengd is, schep je het aardappelmengsel terug in de aardappel.
- Strooi eventueel nog een klein beetje geraspte kaas over de aardappels heen.
- Zet de gepofte aardappels voor ongeveer 10-15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Bereidingstijd: 30 minuten.
Kijk voor meer heerlijke recepten op: www.lekkerensimpel.com