Recept voor preischotel met gehakt
10 maart 2013
Lekker makkelijk op de zondag: preischotel in de oven, en voilá! Ook lekker met wat extra ingrediënten, zoals paprika, courgette, maïs of aubergine.
Lekker makkelijk op de zondag: preischotel in de oven, en voilá! Ook lekker met wat extra ingrediënten, zoals paprika, courgette, maïs of aubergine.
Recept voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 prei
- 175 ml creme fraiche
- 5 eetlepels kookroom
- halve theelepel knoflookpoeder
- verse peterselie
- 1 ei
- eventueel nog een beetje geraspte kaas of andere kruiden
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden.
- Vervolgens breng je het gehakt op smaak met zout en peper of gehaktkruiden.
- Snijd de prei in dunne ringen en bak deze aan in een scheutje olie.
- Voeg na ongeveer 5 minuten, als de prei een beetje zacht is geworden, het gehakt toe.
- Ondertussen meng je de creme fraiche, het ei, de kookroom, knoflookpoeder en wat verse peterselie in een mengbeker.
- Als het gehakt rul is, schep je deze samen met de prei in een ovenschaal.
- Je kunt ook nog andere kruiden toevoegen om de ovenschotel nog meer op smaak te brengen zoals paprikapoeder, kerriepoeder, nootmuskaat enz.
- Giet hier overheen het roommengsel en strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de ovenschotel.
- De ovenschotel kan nu voor ongeveer 30 minuten de oven in.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com