Recept voor croissantjes met banaan, chocola en hazelnoten
Tekst: Vriendin
17 maart 2013
Een speciaal ontbijtje op de zondagmorgen.
Een speciaal ontbijtje op de zondagmorgen.
Recept voor 6 croissants.
Boodschappenlijstje:
- 1 blikje croissantdeeg
- 1 banaan
- nutella/chocoladepasta
- een klein handjevol hazelnoten
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van de oven volgens de bereidingswijze op het pakje van het croissantdeeg.
- Snijd daarna de banaan in hele dunne plakjes.
- Maal daarna de hazelnoten wat fijner met bijvoorbeeld een keukenmachine.
- Haal het croissantdeeg uit het blikje en begin met het eerste croissantje.
- Smeer een dun laagje nutella op het deeg, leg dan op het brede stuk van het croissantje 2/3 bananenplakjes naast elkaar.
- Leg dan nog een paar bananenplakjes onder elkaar.
- Strooi als laatste een beetje hazelnotenkruimels eroverheen en rol het croissantje dan op volgens de aanwijzingen op het blikje.
- Ga zo door totdat je alle croissantjes hebt gemaakt.
- Je kunt eventueel nog een beetje hazelnotenkruimels over de bovenkant van de croissantjes uitstrooien.
- De croissantjes kunnen nu ongeveer 10 minuten de oven in. Maar controleer dit even op het blikje van het croissantdeeg.
- Na ongeveer 10 minuten zijn je croissantjes klaar en dan smullen maar!
Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. in de oven
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com
Meer van Vriendin