Placeholder

Recept voor aardappelpizza

Wil je eens wat anders serveren dan gekookte of gebakken aardappels bij de groenten? Dan is dit recept een leuke uitdaging!

Wil je eens wat anders serveren dan gekookte of gebakken aardappels bij de groenten? Dan is dit recept een leuke uitdaging!

Bijgerecht voor 2 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 tot 3 middelgrote aardappels
  • Kant en klaar pizza deeg
  • Tijm
  • Olijfolie
  • Chili peper
  • Zeezout

 

 

 

 

 

 

 

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Ondertussen bedek je een bakplaat met bakpapier en rol de pizza deegrol uit tot een mooie bodem.
  3. Snijd de aardappels in flinterdunne plakjes, pas op voor je vingers, als je een mandoline hebt kun je deze prima gebruiken.
  4. Meng de aardappels in een schaal met wat olijfolie, tijm, zeezout en chilipeper.
  5. Leg vervolgens de aardappelschijfjes op de pizzabodem.
  6. Wanneer de hele bodem is bedekt kun je er nog wat kaas overheen doen, hoeft niet.
  7. De pizza kan de oven in voor ongeveer 25 tot 35 minuten, ligt aan de dikte van de aardappelschijfjes.
  8. En als je er nog een lekker uitje op wil, kan je dit doen wanneer hij al 15 minuten in de oven heeft gestaan.
  9. Het nadeel is alleen dat je dan de bakplaat weer helemaal uit de oven moet halen.
  10. Doe je de uitjes er al vanaf het begin af aan op, kunnen ze een beetje aanbranden.

Tip: Je kunt ook de bodem eerst bedekken met wat tomatensaus en op de aardappel nog wat mozzarella bolletjes leggen, ook lekker. Zonder tomatensaus kan de pizza een beetje droog zijn. Serveer bij de pizza een lekkere, frisse salade.

Bereidingstijd: 30-40 minuten

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com