Placeholder

Recept voor bokkenpootjestaart

Deze super lekkere en simpele taart is gemaakt van bokkenpootjes, advocaat en slagroom. Weer eens wat anders!

Deze super lekkere en simpele taart is gemaakt van bokkenpootjes, advocaat en slagroom. Weer eens wat anders!

Boodschappenlijstje:

  • 1 of 2 pak(ken) bokkenpootjes
  • 500 ml verse slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 (hotel)cake
  • Advocaat

Aan de slag!

  1. Snijd de cake in plakjes en leg deze op de bodem van de springvorm.
  2. Zorg dat de hele bodem bedekt is.
  3. Daarna klop je de slagroom op met de zakjes klopfix en de vanillesuiker.
  4. Klop de slagroom totdat deze helemaal stijf is.
  5. Smeer de cakebodem in met een dun laagje slagroom, dat is ongeveer de helft van de slagroom.
  6. Daarna een laagje advocaat, smeer dit uit met een lepel.
  7. Daarna een laagje bokkenpootjes. Als je hele bokkenpootjes gebruikt heb je 2 pakken bokkenpootjes nodig en als je bokkenpootjes door de helft snijd heb je maar 1 pak nodig.
  8. Op de bokkenpootjes komt weer een laag slagroom.
  9. Als laatste verkruimel je een paar bokkenpootjes, ongeveer 5/6  over de slagroom.
  10. Zet daarna de taart voor minimaal 1 uur in de koelkast.

Bereidingstijd: 20-25 min. + min. 1 uur in de koelkast.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com