Recept voor pasta met doperwten, spekjes en Boursin
22 mei 2013
Pasta met Boursin, doperwten, spekjes en ui: heerlijk, makkelijk en snel! Ideaal voor een doordeweekse dag, als je weinig tijd hebt.
Pasta met Boursin, doperwten, spekjes en ui: heerlijk, makkelijk en snel! Ideaal voor een doordeweekse dag, als je weinig tijd hebt.
Hoofdgerecht voor 2 personen
Boodschappenlijstje:
- 150 gram pasta
- 1 bakje Boursin quisine
- 130 gram doperwten
- 200 gram spekjes
- pijnboompitten
- 1 rode ui
- eventueel bieslook
- snufje zout/peper
Aan de slag!
- Zet een pan op voor het koken van de pasta.
- Breng het water aan de kook en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
- Bak ondertussen de spekjes in een pan totdat deze krokant zijn.
- Snijd de bieslook fijn, snipper het uitje en rooster eventueel de pijnboompitten in de pan.
- Circa 5 minuten voordat de pasta klaar is met koken, bak je het gesnipperde uitje aan in een pan met een scheutje olie.
- Zodra het uitje zacht is, na circa 2 minuten, voeg je de doperwten en de spekjes toe.
- Alles goed doorroeren en eventueel op smaak brengen met een snufje zout/peper.
- Als de pasta klaar is, voeg je deze toe aan de groenten en voeg je vervolgens ook de Boursin toe.
- Zodra de Boursin gesmolten is, is het klaar en serveer je de pasta met verse bieslook.
Bereidingstijd: 20-25 min
Kijk voor meer heerlijke gerechten op www.lekkerensimpel.com