Placeholder

Recept voor gevulde kippenborst

Om je vingers bij af te likken!

Om je vingers bij af te likken!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 rode paprika

  • 1 rode ui
in ringen
  • 6 kerstomaten, gehalveerd
  • 100 g chorizo
in dunne plakken
  • 4 el olijfolie

  • 80 g zwarte, ontpitte olijven

  • zout
peper, van de molen

  • 4 kippenborsten, gebruiksklaar, zonder vel

  • 1 handvol gemengde kruidenblaadjes, bijvoorbeeld munt en basilicum

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de paprika, dep droog, halveer in de lengte, ontpit en leg met de velkant naar boven op een bakplaat belegd met bakpapier.
  3. Rooster de paprika tot het vel zwart wordt en blazen vormt.
  4. Neem de paprika uit de oven, leg er een vochtige vaatdoek overheen en laat even rusten.
  5. Trek vervolgens het vel eraf en verdeel de paprika in hapklare stukken.

  6. Verhit 2 el olie in een pan en bak de chorizo.
  7. Voeg de ui toe en laat glazig fruiten.
  8. Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten op een matig vuur sudderen.
  9. Meng er dan de olijven en de paprika doorheen en breng op smaak met zout en peper.
Was de kip, dep droog en snijd elke kippenborst in de lengte als een enveloppe open.
  10. Vul met het mengsel, sluit met tandenstokers en kruid aan de buitenkant met zout en peper.
  11. Verhit de resterende olie in een hete pan en braad de kippenborsten aan beide kanten.
  12. Zet het vuur zachter en laat de kip verder garen.
  13. Verwijder de tandenstokers en serveer gegarneerd met verse kruidenblaadjes.


Bereidingstijd: 35 min

Gaartijd ca.: 25 min
 



Tekst en beeld: Stockfood.